Menu

i-did_slow fashion_movement

new business model

i-did_slow fashion_movement

“Mireille Geijsen combineert ondernemerschap, visie op design en een sterk zakelijk netwerk met doorzettings-vermogen, idealisme en een rotsvaste overtuiging dat het anders kan en anders moet. Ruim 20 jaar werkt zij vanuit haar eigen bedrijf als grafisch ontwerper. In 2009 richt zij i-did slow fashion op: een bedrijf dat vanuit ondernemerschap maatschappelijke doelen dient. Eind 2012 verbindt Michiel Dekkers zich aan het concept en zijn zij samen de ondernemers achter i-did.”

De i-did_slow fashion_movement biedt modelabels en textielbedrijven een unieke, duurzame oplossing voor de verwerking van restpartijen en overproductie. In samenwerking met deze bedrijven redesignt i-did overschot tot prachtige producten. Zo wordt een groot percentage van het textielafval op een creatieve en innovatieve manier verwerkt in de collecties van modelabels, als een nieuw redesign item.

_MVO

Al het design wordt geproduceerd in het eigen MVO-atelier, waar mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in ruil voor productie, een gratis vakopleiding tot kleermaker/naaister en een empowerment traject krijgen.

 

www.i-did.nl

Fotografie: Vera Claessen